Könyvbemutató: Itt van Amerika – Az amerikai politika hatása Magyarországon

   2019. december 10. 18:00 - 2019. december 10. 20:00

Könyvbemutató: Itt van Amerika –  Az amerikai politika hatása Magyarországon

Sok szeretettel meghívjuk az Itt van Amerika –  Az amerikai politika hatása Magyarországon című kötet könyvbemutatójára, és az azt követő fogadásra.

Időpont: 2019. 12. 10. 18:00

Helyszín: TRIP Hajó

Cím: 1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 2-es móló

A kerekasztal-beszélgetést Lakner Zoltán moderálja, résztvevők:

Böcskei Balázs (a kötet szerkesztője, Társadalomtudományi Kutatóközpont)

Lakatos Júlia (a kötet szerzője, Méltányosság Politikaelemző Központ)

Sebők Miklós (a kötet szerkesztője, Társadalomtudományi Kutatóközpont)

Stumpf István (a kötet szerzője, Társadalomtudományi Kutatóközpont, korábbi alkotmánybíró)

"Az első McDonald\'s 1988-as megnyitása szimbolikus eseménnyé vált. Az ,,igazi" - tehát már nem csalamádés - hamburgerért kígyózó Régiposta utcai sorok jelezték: ahogy a magyar nép készen állt arra, hogy az állampárti szocializmust demokráciára és piacgazdaságra cserélje, ugyanúgy éhezett a Big Macre a CityGrill után. De az Újvilágból nem csak az idealizált Amerika-kép kellékei érkeztek meg a rendszerváltással. E kötetben több mint 30 elismert Amerika-szakértő, illetve gyakorlati szakember foglalta össze, hogyan hatott az elmúlt évtizedekben az amerikai politika a magyar közéletre. Bemutatjuk, hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, valamint a magyar politikai intézményrendszer. Mindezekkel - pozitív vagy negatív értelemben, de - az amerikai politikai hatások a magyar mindennapok elválaszthatatlan részévé váltak."

A kötet szerzői:

B. Simon Krisztián, Bednárik Imre, Bíró-Nagy András, Böcskei Balázs, Braun Róbert, Dessewffy Tibor, Dorosz Dávid, Gavra Gábor, Győri Gábor, Győry Csaba, Gyulai Attila, Hajdu Nóra, Kis György Márk, Kováts Eszter, Lakatos Júlia, Mikecz Dániel, Németh S. Szilárd, Oross Dániel, Paár Ádám, Polyák Gábor, Rada Péter, Schlanger Márton, Sebők Miklós, Stumpf István, Stumpf Péter Bence, Szabados Péter, Szabó Andrea, Szabó Miklós, Szabó Palócz Orsolyą, Szigetvári Viktor, Szilágyi Emese, Tóth Csaba, Ugrósdy Márton, Vasali Zoltán

A kötet megvásárolható az  Athenaeum kiadó oldalán és a Líra könyvesbolt hálózatában!