Könyvbemutató: Horváth Szilvia - Gyulai Attila (szerk.) Dialógus, vita, diskurzus

   2020. október 8. 17:00 - 2020. október 8. 18:30

Könyvbemutató: Horváth Szilvia - Gyulai Attila (szerk.) Dialógus, vita, diskurzus

Kötetbemutató rendezvény

Horváth Szilvia - Gyulai Attila (szerk.) Dialógus, vita, diskurzus. Tanulmányok Szabó Márton diszkurzív politikatudományáról. TK-PTI - L'Harmattan.

Szabó Márton a magyar politikatudomány iskolateremtő tanára és kutatója. A nevéhez fűződő diszkurzív szemlélet, amely a politika nyelvi, jelentéses világát helyezi előtérbe, az elmúlt évtizedekben számos pályatársat és tanítványt inspirált. Mára a hazai politikatudományban a nemzetközi trendekhez hasonlóan elterjedtté váltak a diszkurzív kutatások, legyen szó a politika nyelvi megjelenésének empirikus világáról vagy politikaelméleti és politikafilozófiai értelmezésekről. 2017 őszén az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézetében a 75 éves Szabó Márton tiszteletére tartottak konferenciát munkatársai és tanítványai. E kötet tanulmányai a konferencián elhangzott előadásokon alapulnak, elemezve, továbbgondolva vagy éppen vitatva Szabó Márton munkáit. A kötet címe – Dialógus, vita, diskurzus – éppúgy a politika nyelvének sokrétűségét hivatott kifejezni, mint ahogyan tükrözi a Szabó Mártonnal folytatott tudományos beszélgetés összetettségét is. 

A szerzőkkel Filippov Gábor fog beszélgetni.

A rendezvényre 2020. október 1-én 17:00 és 18:30 között kerül sor. A beszélgetést a Zoom alkalmazáson keresztül közvetítjük. Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Az esemény linkjét a regisztrált résztvevőknek egy külön e-mailben küldjük.

Kérjük, részvételi szándékát jelezze az alábbi űrlap kitöltésével legkésőbb szeptember 29-ig: