Sajtóvisszhang: Vírusba oltott politika c. kötetünkről adott interjút Szabó Andrea a Magyar Narancsnak és a szabadeuropa.hu-nak

Sajtóvisszhang: Vírusba oltott politika c. kötetünkről adott interjút Szabó Andrea a Magyar Narancsnak és a szabadeuropa.hu-nak

Magyar Narancs:

"Illés Gábor, Körösényi András és Gyulai Attila politológusok a Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézetének tavalyi kiadványában (Vírusba oltott politika. Világjárvány és politikatudomány) megjelent tanulmányukban három szakaszra osztották a magyar kormány első hullámban tapasztalt járványkezelési stratégiáját: ezeknek a „vonakodás”, a „gátépítés” és az „ultiparti” nevet adták. (...)

Szabó Andrea szociológus, a Politikatudományi Intézet tudományos főmunkatársa a nyilvánosságra hozott adatok vizsgálata alapján úgy véli, az „első hullám” nem volt az egész országra kiterjedő, széles társadalmi rétegeket, a lakosság egészét érintő hullám, inkább csak egyes gócok, intézményi fertőzések voltak a jellemzőek."

Teljess cikk itt érhető el!

szabadeurópa.hu:

"A magyar fiatalokat kevésbé érdekli a politika, mint európai társaikat, de a kormány propagandája őket is eléri: sokkal előítéletesebbek, mint más országok fiataljai. 2014 óta növekszik a közéleti érdeklődés, amit a járvány csak tovább növelt. Kérdéseinkre Szabó Andrea ifjúságkutató, a TK Politikatudományi Intézetének tudományos főmunkatársa válaszolt."

Teljess cikk itt érhető el!