International Graduate Conference of Political Science and International Relations nemzetközi konferencia legjobb előadásának díjátadója

International Graduate Conference of Political Science and International Relations nemzetközi konferencia legjobb előadásának díjátadója

A Társadalomtudományi Központ Politikatudományi Intézete pályázatot hirdetett a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi és Politikatudományi Doktori Iskolája által szervezett International Graduate Conference of Political Science and International Relations nemzetközi konferencia legjobb előadásának díjazására. A konferencia panelvezetői, illetve a paneleket felügyelő szervezők által felterjesztett előadók közül egy háromfős bizottság választotta ki a győztest.

A bizottság Miroslav Pažma „Measuring populist discourse of Slovak party leaders: The 2020 general elections” című előadásának ítélte a díjat. Az előadás során a kutató alaposan körülhatárolta az elméleti keretet, bemutatta vizsgálatának eredeti és szakmailag megfelelő kvantitatív módszertanát, majd mind általános, mind regionális (V4-es) relevanciával bíró eredményeit mutatta be, azokat látványosan illusztrálva. A pályázat értelmében a díjazott vállalja, hogy kutatását a Politikatudományi Szemlében, vagy más, a Társadalomtudományi Központ által kiadott folyóiratban (pl. Intersections. East European Journal of Society and Politics) publikálja. A sikeres pályázó, Miroslav Pažma jutalma bruttó 100 ezer forint.

A Politikatudományi Intézet és a teljes Társadalomtudományi Kutatóközpont nevében még egyszer gratulálunk a sikeres pályázónak!