Gyakornoki helyet hirdet a Politikatudományi Intézet poltextLAB projektje

Gyakornoki helyet hirdet a Politikatudományi Intézet poltextLAB projektje

Meg lehet-e valós időben határozni a percenként akár százas nagyságrendben megjelenő újságcikkek fontosabb tartalmi irányait? El lehet egyszerűen dönteni több tízezer szövegről, hogy tartalmuk milyen hangvételű? Lehetséges gépi látás segítségével az újságok oldalait cikkekre bontani? Felismerhetjük-e automatikusan a magyar joganyagon belüli hivatkozásokat, és ennek segítségével meghatározhatjuk a törvények és rendeletek közötti kapcsolatok jellegét?
 
Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekkel foglalkozik a poltextLAB projekt, melyhez a Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézete pályázatot hirdet szakmai gyakorlatra BA, illetve MA képzésben részt vevő diákok számára.
A szakmai gyakorlat során a pályázóknak lehetőségük lesz a PTI mindennapi tevékenységében való részvételre, valamint részben önállóan végzendő elemző- és kutatómunkára is. Részletek az alábbi linken találhatóak: https://poltextlab.tk.hu/hirek/2024/02/2024-februar-6-gyakornoki-helyet-hirdet-a-politikatudomanyi-intezet-poltextlab-projektje