Új könyv: Contemporary Hungarian Society - Social Changes in Hungary from Late State Socialism

Új könyv: Contemporary Hungarian Society - Social Changes in Hungary from Late State Socialism

A Routledge Kiadó gondozásában megjelent Valuch Tibor: Contemporary Hungarian Society - Social Changes in Hungary from Late State Socialism című monográfiája.

Ez a könyv a magyarországi társadalmi változásokat vizsgálja, a késő szocializmus időszakától, az ország posztkommunista átmenetén át, az azt követő konszolidáció és a 2010 óta tartó autoriter rendszer időszakában. A kötet longitudinális és összehasonlító perspektívát igyekszik alkalmazni, és összehasonlítást nyújt más, egykori államszocialista közép- és kelet-európai államokkal.

Az 1989-1990-es magyar rendszerváltás korábban elképzelhetetlen társadalmi és gazdasági átalakuláshoz vezetett. A társadalomtörténész szerző interdiszciplináris megközelítést alkalmaz - a társadalomtörténetből, a szociológiából, a statisztikából és a kortárs történelemből merítve - annak érdekében, hogy a társadalmi változásokat a maguk összetettségében megértse és elemezze térben, időben és strukturálisan. 

A könyv az egyetemi és posztgraduális hallgatók, társadalomtudósok, történészek, szakértők, valamint a magyar és a kelet-közép-európai történelem és társadalmi változások iránt érdeklődők érdeklődésére tarthat számot.

Link: https://www.routledge.com/Contemporary-Hungarian-Society-Social-Changes-in-Hungary-from-Late-State-Socialism/Valuch/p/book/9781032351636